Burn-out en stresscoach in Nijmegen en Arnhem

Burn-out en stress coach Nijmegen en Arnhem

Persoonlijke coaching bij stress en burn-out

Een burn-out betekent je opgebrand voelen en bestaat uit de drie onderdelen: emotionele uitputting, depersonalisatie (je afgescheiden voelen van je zelf en je omgeving) en verminderde competentie.

Emotionele uitputting is het hoofdaspect van een burn-out en leidt vaak tot werkstress, een energietekort en/of een werk gerelateerde depressie. Depersonalisatie uit zich in cynisme, een soort mentaal afscheiden van zowel je collega’s als het werk zelf met daarbij een negatieve, wat onverschillige houding.

Bij een verminderde competentie heb je het gevoel dat je niet in staat bent je werk goed uit te voeren. Een burn-out leidt tot gedrag, emotionele en psychosomatische problemen. Symptomen hierbij zijn vermoeidheid, depressie, apathie, agressiviteit en isolatie. Een burn-out leidt ertoe dat je minder goed presteert of afwezig bent.

1 0p 1 begeleiding

Persoonlijke coaching en begeleiding van De Energie Fabriek richt zich op het verhogen van jouw vitaliteit. Het helpt je met het versnellen van je herstel en met het maken van de juiste keuzes. Ook kan het begeleidingstraject een waardevolle aanvulling zijn op andere interventies, zoals gesprekken met een psycholoog en/of bedrijfsarts. Je kan kiezen voor een vitaliteitsprogramma of je kunt een aantal losse sessies aanvragen. Allereerst starten we met een virtueel of face to face oriëntatiegesprek (dit is zonder factuur en verplichtingen)

Inhoud begeleiding

Bij de start wordt er een plan en vitaliteitsprogramma opgesteld waarin je jouw persoonlijke doelen en acties formuleert en/of werk je vanuit een persoonlijk werkboek. Dit vormt de rode draad van het coach-traject. Om jouw doelen te realiseren komen tijdens het begeleidingstraject meerdere onderwerpen rondom jouw vitaliteit aan bod. Voorbeelden van onderwerpen waarmee je aan de slag kan gaan zijn:

  • Omgaan met stress en/of burn-out
  • Zelfontplooiing
  • Verhogen van energiegevers en verlagen van energienemers
  • Levensdoelen stellen
  • Weten wie je zelf bent en wat je kracht is
  • Een gezonde balans houden tussen werk en privé
  • Presteren onder (werk-)druk
  • Grenzen verkennen en stellen
  • Het managen van de 4 componenten: fysiek, mentaal, sociaal/emotioneel, zingeving
  • Advies op maat op het gebied van een gezondere leefstijl (denk aan meer bewegen, beter slapen, leren ontspannen en een gevarieerd voedingspatroon)

WAT LEVERT HET JE OP?

Vitaliteit is een vaardigheid die je kan ontwikkelen en waar je eigen regie over hebt. Je wordt gestimuleerd tot persoonlijk leiderschap, zodat je hoofd, hart en handen optimaal samenwerken om zakelijke én privé doelen te kunnen bereiken. Hierdoor ben je beter in staat om met energie te doen wat je graag wil doen, je bent gemotiveerd en hebt de veerkracht om met tegenslagen en uitdagingen (stress) om te gaan.

Burn-out Coach Nijmegen en Arnhem

DE ENERGIE FABRIEK

De Energie Fabriek begeleidt individuele professionals en bedrijven bij het realiseren van meer kracht en balans in het leven. In onze programma’s richten wij ons op het verbeteren van de vitaliteit, stressregulatie, prestatie, inzetbaarheid en gezondheid. Wij maken gebruik van bewezen methodes voor duurzame resultaten.

vrijblijvend oriëntatiegesprek?

Wil je graag eens kennismaken? Neem dan voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek contact op met Roderik via roderik@deenergie-fabriek.nl of tel.nr.: 06 278 202 21. Dit is altijd zonder factuur en verplichtingen.

klik hier voor meer informatieGeef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1
×
Hi,

Kan ik je helpen?

Op de contactpagina kun je direct een vrijblijvend oriëntatiegesprek boeken.

Heb je vragen of wil je een afspraak plannen? Bel of stuur een bericht. Ik reageer binnen 24 uur (06 278 202 21)

Roderik